Home Elon Musk Tesla modificaties | Tesla Motors Membership

Tesla modificaties | Tesla Motors Membership

0
Tesla modificaties | Tesla Motors Membership

[ad_1]

Ik zal wel beginnen met mijn eigen Tesla Model 3 die inmiddels al heel wat modificaties achter de rug heeft. 😋

De belangrijkste is meteen ook een unieke die vooralsnog alleen op mijn Tesla te vinden is. Namelijk een verlaging door middel van een Mountain Pass Performance schroefset (comfort instelbare variant), in combinatie met iets kortere Swift veren om plaats te geven aan air cups van Stanceparts op beide de voor- en achteras.
Heel mooi systeem om laag te kunnen rijden en wanneer nodig (bij drempels, opritten of andere obstakels) de auto hoger te kunnen zetten zodat je niets beschadigd aan de auto. Heb hem met deze setup vooraan 50mm lager liggen, achteraan 40mm (SR+ staat vooraan standaard erg hoog) en kan hem terug naar originele hoogte zetten met de air cups wanneer nodig.
Zou niet meer zonder dit systeem een verlaagde auto willen hebben. Enige nadeel is wel dat je een luchttank, compressor en kleppen nodig hebt. Bij mij zit dit allemaal in de frunk aangezien ik die toch nooit gebruikte. Deze setup volledig zelf ingebouwd, alleen hulp gehad bij het wrappen van de tank. 😁 En ook paar onderdelen moeten laten maken om de air cups passend te krijgen.

6vgkJv6.jpg
EbCnOPo.jpg
nszBDCB.jpg

Het systeem met de air cups werkt helaas nog niet 100% perfect. Ben er nog mee bezig om dit allemaal goed te krijgen, beide voor en achter. Blijkt toch een hele uitdaging te zijn om dit onder een Tesla Model 3 te krijgen.
Achter omdat de veer niet mooi recht loopt, hierdoor te veel zijwaartse druk in de air cups waardoor deze soms lucht lekken. Dit zal worden opgelost binnenkort met een nieuwe versie van de air cups. Heb gelukkig heel goed contact met Stanceparts en ze doen er echt alles aan om dit perfect werkend te krijgen voor mij. 😃
Voor zit het probleem meer in de originele top mounts van Tesla. Met deze lukt het niet om de air cups genoeg mee te laten draaien en kantelen samen met de demper tijdens het sturen. Hierdoor lekken ze ook weer wat lucht tijdens het sturen. De oplossing hiervoor is inmiddels binnen maar moet eerst weer wat onderdelen laten maken om dit passend te maken op de MPP schroefset. Namelijk nieuwe topmounts met een uniball/spherical lager erin. Worden normaal meer in de racerij gebruikt maar deze zijn toch echt voor straatgebruik. De lagers zitten volledig omhuld met rubber dus dit zal nog voldoende vibraties en geluid weg houden, waarschijnlijk wel iets meer dan de originele top mounts maar we gaan het wel zien binnenkort. Deze worden normaal voor bovenop luchtveren van Flyyair en Airdemand gebruikt.

4AZsuAY.jpg

Met een verlaging van meer dan 30mm is het zeker ook handig om de toe + camber arms te vervangen zodat deze achter ook juist te verstellen zijn. Deze zitten er dus bij mij ook onder, wederom van Mountain Pass Performance. Ook heb ik hun spring arms eronder zitten zodat ik lineaire veren kan gebruiken, noodzakelijk voor de air cups. Deze kun je zien op de foto bovenaan van de achterste air cups.

zqyLUaH.jpg

Verder nog een modificatie die niet op veel Tesla’s te zien zal zijn. Langere draadeinden voor de wielen zodat ik elke willekeurige maat spacer kan monteren. De zogenaamde bolt-on spacers van bijvoorbeeld Bloxsport zijn wel handiger maar op deze manier met de langere draadeinden is veel veiliger en makkelijker om aanpassingen te maken wanneer nodig. Zo kan ik bijvoorbeeld makkelijk wisselen tussen zomer en winter set, heb hier 2 verschillende maten spacers voor aangezien mijn zomer en winter velgen verschillende offsets hebben. Deze ook zelf gemonteerd. Ook een how to video over gemaakt als iemand ooit interesse zou hebben. Op YouTube even zoeken naar Model 3 wheel studs, dan vind je hem direct.

rICvXJB.jpg

En als laatste nog een paar visuele modificaties. Getinte ramen (70% voorruit + voorste zijruiten, 40% achterste zijruiten en 20% achterruit). Chrome delete met 3M satin black voor de raamlijsten, deurhendels en zij repeaters/knipperlichten. Voor de logo’s is 3M Matte brown gebruikt, dit kwam het dichtste in de buurt van de velgen die ik erop heb liggen. Dat is ook meteen de enige modificatie die ik nog niet had genoemd. Liggen nu 18″ Rosenstein Delta bronzen velgen onder. Bedoeling is dat deze uiteindelijk de winterset gaan worden en er de volgende zomer 19″ velgen van Rosenstein komen. Alleen nog niet zeker of het dezelfde worden of toch een ander design. Zal wel dezelfde kleur gaan blijven. Dit is ook meteen hoe de auto er momenteel uit ziet. 😉

czoQhpC.jpg

Maar dit zal niet heel lang zo blijven. Zitten weer wat nieuwe modificaties aan te komen. Zal hier over paar dagen wel weer even iets over posten. 😋

[ad_2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here